Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar

ELEKTRIKLI ARAÇ MODELLERİ

Araba teknolojileri günden güne gelişmekte ve tükenmekte olan fosil yakıtlara alternatif olarak ön plana elektrikli araçlar çıkmaktadır. Yavaş yavaş dünya genelinde yaygınlaşmaya başlayan elektrikli araçlar ülkemizde de talep görmekte. Peki elektrikli araçların farkları nedir, alırken nelere dikkat etmek gerekir, avantajları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtları ve dahası içerikte yer almakta.
%100 elektrikli araç modellerini inceleyin.

SUV E-2008

Büyüleyici Bir Suv
1.423.000 TL
*başlayan fiyatlarla
SUV E-2008

E-308

%100 GÖZ ALICI, %100 ELEKTRİKLİ
1.645.000 TL
*başlayan fiyatlarla
E-308

MUSTANG MACH-E

Geleceği Bugünden Yaşa
2.958.000 TL
*başlayan fiyatlarla
MUSTANG MACH-E

YENİ MEGANE E-TECH

Yeni Nesil 100% Elektrikli
1.641.000 TL
*başlayan fiyatlarla
YENİ MEGANE E-TECH

YENİ RAFALE

E-TECH FULL HYBRID
2.650.000 TL
*başlayan fiyatlarla
YENİ RAFALE

AMI

Çağı Yakala
400.000 TL
*başlayan fiyatlarla
AMI

E-C4

Aramızda Güzel Bir Elektrik Var
1.313.000 TL
*başlayan fiyatlarla
E-C4

ELEKTRİKLİ E-C4 X

Konfor ve Sürüş Kolaylığı
1.313.000 TL
*başlayan fiyatlarla
ELEKTRİKLİ E-C4 X

YENİ CORSA ELEKTRİK

%100 Elektrikli Opel Corsa
1.149.000 TL
*başlayan fiyatlarla
YENİ CORSA ELEKTRİK

YENİ ASTRA ELEKTRİK

%100 Elektrik. %100 Astra.
1.569.000 TL
*başlayan fiyatlarla
YENİ ASTRA ELEKTRİK

MOKKA-E

Enerjisine Yükseleceksin
1.339.000 TL
*başlayan fiyatlarla
MOKKA-E

YENİ E-TRANSIT VAN

%100 Elektrikli, %100 Profesyonel
2.440.900 TL
*başlayan fiyatlarla
YENİ E-TRANSIT VAN
Elektrikli araçlarla ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa
aşağıdaki içeriğimiz size yardımcı olacaktır.

Benzinli, Dizel ve Elektrikli araçları yan yana koyduğumuzda ilk görüşte farklarını anlamak pek olası değildir. Araçların hangisinin elektrikli olduğunu fark edebilmek için yapmak gereken ise araçların arkasını incelemektir. Yapısı gereği benzinli ve dizel araçlarda egzoz bulunurken elektrikli araçlarda egzoz bulunmamaktadır. Fakat araç hibrit (elektrikli+dizel/benzinli) ise arka görünümden de fark etmek de oldukça güç denebilir. Elektrikli araçların farkı dendiğinde ilk olarak tabi ki yakıt biçimi ön plana çıkar. Petrol yakıtlı araçlarda gereken enerji dizel, benzin veya LPG’nin yanması ile elde edilirken elektrikli araçlarda ise bataryalarda biriken elektrikten elde edilmektedir. Bu arabalarda gelen elektrik enerjisi elektrikli motorlar sayesinde hareket enerjisine dönüşürken diğer araçlarda içten yanmalı motorlar petrol tabanlı yakıtlar sayesinde hareket enerjisine dönüşüm sağlamaktadır. Elektrikli araçlardaki motorların gelen enerjiyi hareket enerjisine çevirmesinin temelinde ise motorların dairesel hareketler oluşturarak tekerlere aktarabilmesidir. Elektrikli araçların bir önemli farkı da şanzımana ihtiyaç duymamasıdır. Diğer araçlarda belli hız aralıklarında maksimum güç elde edildiği için şanzıman yardımı ile hareket enerjisinin tekerlere iletilmesi gerekirken elektrikli motorlarda buna gerek bulunmamaktadır, gelen elektrik enerjisi direkt olarak kontrol edilerek motor hızı ve torkta değişikliğe sebep olmaktadır. Son olarak değinilecek fakat önemli bir fark araçların ağırlığıdır. İçten yanmalı motorlarda çok fazla sistem ve karmaşık yapı olmasından dolayı elektrikli araçlar diğer araçlardan daha hafiftir. Elektrikli motorlarda 1-2 parçanın yapabildiği işi, içten yanmalı motorlar yüzlerce parçadan oluşan yapı ile yaptığı için bu farklılık ortaya çıkmaktadır.

Elektrikli araç seçimlerinde birden fazla kritere dikkat edilerek araçlarda karar kılmak önemlidir. Bunları madde madde açıklamak gerekirse: Elektrikli Araç Yakıt Seçimi Çok fazla dile getirilmese de elektrikli araçlarda dört farklı enerji tüketim biçimi bulunmaktadır. Bunlar arasında en bilineni tam elektrikli araçken ardından gelen ise hibrit elektriklidir. Plug-in hibrit elektrikli ile beraber yakıt hücreli elektrikli araçlar da diğer seçeneklerdir. Aracın tam olarak hangi biçimde hareket etmesini, şarj biçimini düşünerek bunlar arasında seçim yapılabilmektedir. Örneğin tam elektrikli araçlarda şarj istasyonlarından enerji takviyesi yapmak gerekirken hibrit araçlarda şarj istasyonuna gerek yoktur. Araç Menzili Elektrikli araçların her biri bataryası ve enerji tüketimi doğrultusunda bir menzil sınırına sahiptir. Benzinli araçlara oranla görece daha düşük olan menzil miktarı kimi araçlarda üst düzey ve yüksek kapasiteli batarya sebeple ortalamanın çok üzerinde olabilmektedir. Şarj Olanakları Pil kapasitesi menzil için önemlidir fakat bu pili doğru ve hızlı bir biçimde şarj edebilmek? Araçların sunduğu şarj teknolojileri ile kolay ve evde yapılabilecek fakat yine de şarj istasyonu kadar etkili olmayan güç transferleri sağlanabilir. Kimi araçlarda bu da sağlanamıyorken şarj istasyonunda dahi saatlerce vakit harcanabilmektedir. Evde şarj işlemi genelde oldukça fazla zaman aldığı için pahalı da olsa hızlı şarj seçeneği destekleyen bir araç ve aracın hızlı şarj ekipmanına sahip olabilmek en iyi senaryoyu ortaya koyacaktır. DC şarj istasyonlarımıza gelerek siz de elektrikli aracınızı kısa sürede şarj ederek sürüşünüzün keyfini çıkarabilirsiniz. DC Şarj cihazlarımıza ÇETAŞ İstanbul-Büyükçekmece, İstanbul-Silivri Ford Trucks, Tekirdağ-Çorlu ve İzmit Şubelerimizden erişebilirsiniz. Hızlanma Elektrikli otomobil de olsa benzinli de olsa performans bir araç için direkt olarak belirleyici bir unsurdur. Elektrikli otomobillerin en önemli artılarından biri de araçların direkt olarak yapıları gereği seri bir şekilde hızlanabilmeleridir. Benzinli motorlara göre elektrikli motorlardan bu performansı almak daha eforsuzdur. Garanti ve Teknik Servis Yeni araç alırken araçta meydana gelebilecek sorunlara karşı güvenilebilecek adreslere sahip olmak önemlidir. Hele ki elektrikli araç gibi yeni sayılabilecek bir araç türü düşünüldüğünde arıza durumlarında birilerine ulaşabilmek ve gereklilikleri sağlamak oldukça elzemdir. Bu sebeple araç için pil ve donanım garantisi sunan, Türkiye genelinde size teknik servis sağlayabilecek bir araca yönelmek daha akılcı olacaktır.

Günümüzde sürekli ortaya atılan tartışmalardan biri elektrikli araç ile benzinli araçların hangisinin daha avantajlı olduğu yönünde. Bu konu subjektif bir konu olduğu gibi kişilerin ilgili araçtan ne talep ettiğine göre değişiklik göstermektedir. Dış görünüm ve tasarım dahi kimi zaman birçok unsuru seçim aşamasında geri plana atabilmektedir ve durum sadece elektrikli araç özelinde dahi bu şekilde. Tabi ki elektrikli araçların benzinli araçlara oranla daha avantajlı olduğu noktalar bulunmakta. Bunların başında direkt olarak fosil yakıt tüketmemesi sayesinde daha az enerji tüketimine sahip olmalarıdır. Çevre kirliliği konusunda benzinli ve dizel araçların çok önünde olan elektrikli araçların gürültü bakımından da oldukça sınırlı ses çıkarması bir avantaj olarak sayılabilir. Şehir hayatında kornalarına basılmadığı sürece oldukça sessiz birer aktör durumundadırlar.

Ülkemizde son yıllarda elektrikli araç alımı ve üretimi konusunda ekstra bir yükseliş bulunmakta. Birçok sürücünün hedefinde olan içerisinde Yeni Renault Megane E-Tech göz alan ön tasarımı, gerek şehir içinde sunduğu konforlu sürüş opsiyonu ile kafalarda yer etmektedir. Bir diğer çok satan model ise ülkemizde araç pazarındaki en güvenilir firmalardan olan Renault’un Zoe modeli. Kullanım açısından oldukça kolaylık sağlayan ve mobil olan araç 1620 adet satılmış durumda. Peugeot SUV e-2008 modeli, elektrikli bir araç olup, şehir içi ve şehirlerarası kullanım için uygun bir seçenektir. Geniş iç mekanı, hızlı şarj özellikleri ve 406 km menzili ile dikkat çekmektedir. Citroen Ami modeli, şehir içi ulaşım için tasarlanmış kompakt bir elektrikli araçtır. 75 km menzili, şık tasarımı ve küçük boyutları ile kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Citroen'in e-C4 ve e-C4 X modelleri, modern ve şık bir tasarıma sahip elektrikli araçlardır. Konforlu iç mekanları, gelişmiş güvenlik özellikleri ve E-C4 için 349 km, E-C4 X için ise batarya seçimine göre değişecek biçimde 360 ve 417 km menzili ile kullanıcılara pratik bir sürüş deneyimi sunar. Opel Corsa-e, kompakt bir elektrikli araç olup, şehir içi ulaşım için idealdir. Kullanımdaki sürüş stiline göre değişecek şekilde 325-380 km arası menzili, teknolojik özellikleri, sürüş konforu ve enerji verimliliği ile dikkat çekmektedir. Opel Astra elektrikli versiyonu, şık ve modern bir tasarıma sahip olup, uzun sürüşler için de uygundur. Yaklaşık 418 km’ye kadar menzili, geniş iç mekanı, güvenlik donanımları ve teknolojik özellikleri ile kullanıcılar için cazip bir seçenektir. Opel Mokka-e, kompakt SUV segmentinde yer alarak performansı ve modern tasarımı ile dikkat çekmektedir. Sürüş stiline göre değişecek biçimde 316 ile 369 km arası menzili ve şarj hızıyla günlük kullanımda pratik bir çözüm sunmaktadır. Eğer ilk elektrikli araçlarınızda avantajlı fırsatları arıyorsanız sizleri Stellantis Şubelerimize bekleriz. Peugeot, Citroen ve Opel elektrikli araç alımlarınızda 20.000 TL değerindeki E şarj kartı hediye vermekteyiz. Bu sayede aracınız ile yola çıkarken uzun bir süre şarj etmek için ücrete ihtiyaç duymadan seyredebilirsiniz. Yeni Ford E-Transit, ticari araç segmentinde elektrikli seçenekler arayanların tercihi olmaktadır. 317 km olan menzilinin yanı sıra desteklediği hızlı şarj ile 34 dakikada %15’den %80 seviyesine yükselebilmektedir. Yüksek taşıma kapasitesi ve düşük işletme maliyetleri ile de ayrıca dikkat çekmektedir.

Tıpkı bir telefon bataryası gibi araç bataryaları da farklı sebeplerden dolayı farklı sürelerde şarj olabilmektedir. Elektrikli araçların şarj olma süreleri enerji için kullanılan kaynakla direkt olarak alakalı durumdadır. Araçların evde şarj edilmeleri durumunda saatler boyunca beklemek gerekirken şarj istasyonlarında bu süreler dakikalara düşmektedir. 300 ile 600 volt arasında değişikli gösteren motor kuvvetlerinde şarj çıkışı da 120-240 kWh arasında değişebilmektedir. Şarj istasyonlarının bunlara göre tasarlanmış olması sebebi ile araçtan araca değişmek üzere 30 dakika ile 1 saat arasında şarj olma süresi ile karşılaşılır.

Menzil üretilen aracın batarya büyüklüğü, aracın çektiği güç ve performansı özelinde değişmektedir. Elektrikli araçlar menzili 150 km ile 600 km arasında değişmektedir. Genelde tercih edilen modeller ise 350 ile 450 km arasında menzil sunan araçlardır. Şehir dışına yolculuk ederken mağdur olmamak adına daha yüksek menzilli araçlarla yola çıkılması gerekir.

Benzinli ve dizel araçlara göre daha hızlı şekilde tekerlere güç aktaran elektrikli motorlar ortalama olarak hız performansında da bu iki motor tipinin önündedir. Daha stabil bir performans sunan elektrikli araçlar daha kısa sürede hızlanabilirken hız değişimlerinde de daha direkt etki göstermektedir. Bu sebeple kullanımlarında ortaya çıkan üst düzey performans da diğer araçlara göre daha kontrol edilebilir bir his sunmaktadır.

Direkt olarak yakıt konusunda bakılacaksa tamamen olmasa da sektördeki diğer kullanılan araçlara göre elektrikli araçlar çevre dostu denilebilir. Fakat elektrikli araçların çevreye zarar vermediği de doğru değildir. Egzoz dumanı ve yanma kadar zararlı olmasa da pillerinin üretimleri, atıl hale geldiklerinde uzun süre doğada çözünmemeleri gibi sorunlara gebe bir araç modelidir.

Özellikle şehirler arasında uzun mesafe gidilecek ise kesinlikle mağdur olabilme riski oldukça yüksektir. İlgili yollarda kısa mesafelerde araç şarj dolum yeri bulunamayacağı gibi arıza durumunda yetkili teknik servis bulmak da güçtür. Araçların yaygınlaşması ile beraber daha fazla şarj dolum istasyonu da elbet sağlanacaktır.

Yakıt tüketimi, satın alım gibi konular ele alındığında söylemek gerek ki elektrikli araçlar her anlamda daha ekonomik bir pencere sunmaktadır. Tek dezavantajlı olunan fiyat konusu ise belli başlı markaların bilinirlikleri ve sundukları teknik destek ağı ile araçlarını benzinli muadillerine göre dahi daha pahalı satmalarıdır. Kısaca elektrikli araçların fiyatları diğer araçlara göre daha ucuz ve ekonomik seçenektir.